Warsztaty kulinarne w restauracji „Wawrzyniak” z okazji Dnia Dziecka.

1 czerwca klasy III a i III c wzięły udział w warsztatach robienia pizzy w restauracji „Wawrzyniak” Dzieci miały okazję dowiedzieć się skąd wywodzi się pizza, jak ją prawidłowo przygotowywać. Po pokazie dzieci przystąpiły do samodzielnego przygotowania pizzy ze swoimi ulubionymi składnikami – rozciągały ciasto, smarowały sosem pomidorowym, układały ulubione produkty jak przystało na prawdziwych szefów kuchni. Z przygotowaniem pizzy dzieci poradziły sobie znakomicie. Zajęcia kulinarne dla naszych uczniów to fascynująca podróż do świata smaków, zapachów i kolorów. Wspólne przyrządzanie posiłków jest okazją do wzmocnienia współdziałania i przyjaźni między dziećmi. Serdecznie dziękujemy Właścicielom i Pracownikom Restauracji „ Wawrzyniak” za bardzo miłe przyjęcie i smaczne warsztaty.

Opracowała: Karolina Jankowska-Grzybek