Jadłospis

Jadłospis na m-c listopad

02.11.2020 – poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem ugotowana na porcji rosołowej i włoszczyźnie zaprawiona śmietanką i zieloną  pietruszką, ryż z cynamonem, jabłko

Alergeny: gluten, białko mleka krowiego, seler

03.11.2020 –wtorek

Pieczeń z karkówki, surówka z czerwonej kapusty, jabłka i zielonej pietruszki, ziemniaki puree, herbata owocowa

Alergeny: gluten, skrobia,

04.11.2020 – środa

Udko z kurczaka – pieczone, marchewka mini okroszona masłem, sos potrawkowy ugotowany na maśle i wywarze z włoszczyzny, ryż paraboliczny na sypko, mieszanka kompotowa

Alergeny:  gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler

05.11.2020 – czwartek

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, bukietem warzyw, peperonatą i wiórkami z sera mozarella, herbata żurawinowa, śliwka

Alergeny: gluten, seler

06.11.2020 – piątek

Filet z dorsza z pieca, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka i zielonej pietruszki, ziemniaki puree, sos koperkowy, mieszanka kompotowa

Alergeny: skrobia, białko mleka krowiego, gluten

09.11.2020 – poniedziałek

Zupa ogórkowa ugotowana na porcji rosołowej i włoszczyźnie , zaprawiona śmietanką kaszka manna na mleku z dżemem truskawkowym, jabłko

Alergeny: seler, białko mleka krowiego, gluten, skrobia

10.11.2020 – wtorek

Gulasz wieprzowy z karkówki i łopatki, pyzy drożdżowe, kapusta kiszona gotowana, mieszanka kompotowa

Alergeny: gluten, białko mleka krowiego, jaja kurze,

12.11.2020 – czwartek

Kurczak w sosie pomidorowo-warzywnym, ryż paraboliczny na sypko, herbata żurawinowa

Alergeny: gluten, jaja seler

13.11.2020 – piątek

Ser biały – gzik z rzodkiewką i zielonym koperkiem, ziemniaki z masłem, herbata z czarnej porzeczki

Alergeny: białko mleka krowiego, skrobia

16.11.2020 – poniedziałek

Zupa z fasolki szparagowej ugotowana na żeberkach i posypana zieloną pietruszką, racuchy z cukrem pudrem, jabłko

Alergeny: skrobia, seler, gluten, białko mleka krowiego, jaja kurze

17.11.2020 – wtorek

Gulasz wieprzowy z karkówki i łopatki, ogórek konserwowy, kasza jęczmienna gotowana na parze, herbata z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten

18.11.2020 – środa

Kotlet z piersi kurczaka panierowany w bułce tartej, surówka z białej kapusty, marchewki i zielonej pietruszki, ziemniaki puree, mieszanka kompotowa

Alergeny: gluten, skrobia, jaja kurze

19.11.2020 – czwartek

Makaron spagettii, sos pomidorowy z mięsem mielonym i bukietem warzyw, przyprawiony peperonatą i pomidorami oraz bazylią i oregano, herbata wiśniowa, banan

Alergeny: gluten, seler

20.11.2020 – piątek

Paluszki rybne z fileta, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka oraz zielonej pietruszki, ziemniaki puree, mieszanka kompotowa

Alergeny: skrobia, gluten

23.11.2020 – poniedziałek

Zupa gulaszowa z chlebem, sałatka wieloowocowa: banan, mandarynka, ananas, brzoskwinia, gruszka, winogrono

Alergeny: skrobia, seler, gluten

24.11.2020 – wtorek

Szynkówka w sosie słodko – kwaśnym, ryż paraboliczny na sypko, mieszanka kompotowa

Alergeny: gluten

25.11.2020 – środa

Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem wędzonym, herbata z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten

26.11.2020 – czwartek

Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym, bukiet warzyw okroszony masłem, ziemniaki puree, herbata wiśniowa

Alergeny: gluten, skrobia, jaja kurze, białko mleka krowiego

27.11.2020 – piątek

Pierogi ze serem okroszone masłem z odrobiną cukru, mieszanka kompotowa, mandarynka

Alergeny: gluten, białko mleka krowiego,

30.11.2020 – poniedziałek

Zupa jarzynowa ugotowana na porcji rosołowej, budyń czekoladowy, jabłko

Alergeny: gluten, seler, białko mleka krowiego, skrobia

Uwaga!

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn nie leżących po stronie szkoły.