Z okazji Tygodnia Zdrowia uczniowie klasy 1c przygotowali pyszne kanapki z przyniesionych przez siebie produktów. Na stole zagościły: pomidorki,sałata,rzodkiewka,szczypiorek,ogórek,ser,wędlina oraz gotowane jajka. Dzieci przypomniały sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk i zabrali się do pracy. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się, że dzieci bardzo lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie, dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. Pierwszaki przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijały kreatywność i wyobraźnię. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonali doskonale.
Smacznego!