Uczniowie klasy 3a i 3b wybrali się na niezwykłą przygodę do Gospodarstwa Rolnego M. Sznajder w Karnicach. Program dnia obfitował w atrakcje – dzieci samodzielnie przygotowały słoiki z kiszoną kapustą, zrobiły surówkę i spróbowały kolorowych kiszonek. Ogromną frajdę sprawiło im także ognisko, podczas którego królowały pyry z gzikiem, swojska kiełbasa, chleb na zakwasie, masełko czosnkowe i aromatyczna herbata piernikowa. Uczniowie zwiedzili gospodarstwo oraz wzięli udział w wykopkach i samozbiorach – torby pełne ziemniaków i dorodnych buraków były najlepszą pamiątką z wycieczki. Nie zabrakło również zabaw na placu zabaw i odpoczynku na belach słomy. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał certyfikat „Kiszonkowego Masterszefa” oraz pamiątkowy warzywny tatuaż. Dzieci wróciły z wycieczki zmęczone, trochę ubrudzone, ale szczęśliwe i pełne nowych doświadczeń!


























































