8 października 2018 trzy klasy drugie i klasa trzecia „a” brały udział w pogadance oraz warsztatach kulinarnych, dzięki uprzejmości pań z Restauracji Wawrzyniak.
Panie wprowadziły dzieci w świat zdrowych nawyków żywieniowych, zachęciły do aktywności i prowadzenia zdrowego trybu życia poprzez omówienie piramidy zdrowego żywienia, wartości poszczególnych witamin, wartości odżywczych warzyw i owoców oraz szkodliwym działaniu fast foodów. Utwierdziły dzieci w przekonaniu, iż od prawidłowego żywienia zależy dobre samopoczucie, prawidłowy rozwój organizmu dziecka, stan zdrowia w poszczególnych etapach życia, dobre wyniki w nauce oraz rozwój i wzrost młodego organizmu.
Dzieci z zaciekawieniem wysłuchały wiadomości na temat prawidłowego żywienia, które jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na rozwój człowieka, po czym udały się na zajęcia praktyczne i przy użyciu wszystkich zmysłów, zabrały się do sporządzania zdrowych, pysznych surówek.
Dziękujemy Paniom za wspaniałą, pełną wrażeń lekcję!